Posts by mjvdg

    Hello, i have a issue with the configuration of the DeviceNet (MFC card). i have remote I/O units (Festo Values Ch5 2x8 Input and 9 outputs) and a (unit Ch 6 2x8 input and 2x8 Output)


    But problem is that when i have inputs from the unit ch5 DI0 i see in the KRC Input $IN[17] and $IN[33] and so on.

    so it is somehow repeating the inputs.?


    the adresses $IN[33] should be connected to the Other unit Ch6 DI0 but that one is not working at all. it all works when i only connect one unit. but when i have both it is not working. hope i just do something stupid.




    I have configured devnet.ini as:


    [krc]

    debug=1

    baudrate=125

    LOGFILE=1


    [1]

    macid=5


    [2]

    macid=6



    IOSYS.INI as:



    ;==========================================================

    ; IOSYS.INI - Configuration file for the IO-System

    ;==========================================================

    ; For configuration help go to the end of this file.

    ;----------------------------------------------------------


    [CONFIG]

    VERSION=2.00



    [DRIVERS]

    MFC=0,mfcEntry,mfcdrv.o

    DEVNET=2,dnInit,dndrv.o



    [MFC]

    INW0=0 ;$IN[1-16]

    OUTW0=0 ;$OUT[1-16]

    OUTW2=2 ;$OUT[17-32]


    [DEVNET]

    INB2=5,0,x1 ;$IN[17-24]

    INB3=5,1,x1 ;$IN[25-32]


    INB4=6,0,x1 ;$IN[33-40]

    INB5=6,1,x1 ;$IN[41-48]


    OUTB4=5,0,X1 ;$OUT[33-40]


    OUTB5=6,0,x1 ;$OUT[41-48]

    OUTB6=6,1,x1 ;$OUT[49-56]


    [END SECTION]


    kind regards, Marc