Posts by kupecik

    Hello;


    I have a Krc1 kr200 (kss4.2) user. I am using arctech digilal options(V2.0).i have not got any prpblem with arc welding.But i want to adapt a shock sensor (dinse Sas100).These sensor normaly gives to me short circuit contact.I have red some arctech digital documentations.but i did not see any connection input in configuration about shock sensor input.
    I guess there should be a special input for shock sensor.Does anyone know appropriate way to connect shock sensor to the robot?
    Thanks

    Hello;
    I have attached my program as a jpg file.The firs PTP with P1 point is a point above the arc start point.After that line,there is a ;CIRC with P12 P13 command.I am using that command to reach to the real arc start position.Then there are two arc for one circle. Why I use first CIRC command? Because only that way the robot moves correct direction when it execute two arc for one circle.Otherwise the robot moves wrong direction.


    In additonally my $CIRC_TYPE=#PATH , $ORI_TYPE=#VAR


    Thanks.

    Hello;


    I am using KR200 with KSS V4.1. I am trying to move robot a simple arc with "circ" command. The robot moves from start to end position but as a mirrored.I have defined positons trought to clockwise but it moves anti clockwise.How can i solve that problem?
    Thanks

    Hello;
    I have IRB2000 s3/M92 welding robot.Abb is new for me.I have used kuka unti now.I do not know,how can i take a complate system backup.I have red service manual and programming manual but i did not see in there any explanations.Does anyone know the way of that?


    Thanks

    Hello;


    I have wrote a simple welding program with Arc20(digital arc welding) option.Of course i have arranged config.dat according to arc20 documentation.My problem is;starting with program execution.I use T1 mode for that.After ini line of my program,i see in kpc message "Wrong I/O Definition of Program number settings".Does anyone know the reason of that?.Thanks

    Hello;


    I have found it :icon_wink: I would like to inform to you,may be someone needs that . when you in expert mode,please select R1 folder. Then Monitor--> variable--> single. After all of that please write in Name line ARC20 and press to enter button on kpc.you will see in the actual value of the variable on current value columb.and so you can write to new line section TRUE and press enter button again.Thats all.Thanks

    Hello;
    I have got a krc1 robot. I am trying to commisioning digital arc welding option with arc20 option in robot.I have red digital arc welding manual.I saw in the documentation,the ARC20 variable should be true.According to doumentation that variable can be true by this(in below).But i did not achived to that.How can i do that,i did not find the variable.Thanks


    4.1 Activating the ARC 20 option
    You must make, or check, the basic settings described below for operation with
    “ARC Tech 20”.
    The “ARC20” option must always be activated (TRUE) when executing ArcTechDigital
    applications. At the same time itmust be ensured that the variable “A10_OPTION” is inactive
    (DISABLED).
    Corresponding entries using the menu function “Monitor -- Variable -- Single”
    Variable Value for ArcTechDigital Characteristics
    ARC20
    TRUE (default) ArcTechDigital applications
    FALSE Normal, except ArcTechDigital

    Hello;


    I have found a "Submit Interpreter" was off and the define line option was off .I have enabled all of them.Because of that the program did not call the sub program. It was terrble.But now it works.
    Thank you so much.

    Unfortunatelly nothing is changed.It gives "1425 instruction not allowed" .I wrote EXT Prg2() command after INI line.And also i Wrote it in .dat file of main program.

    Hello;


    I have a KRC1 KR 200.I am trying to learn programs and calling sub program.I have red a programming documentation.I suppose something is different in documentation and teachpendent.When i created a new program in expert mode, i see those lines at below without DEF Prgname and END lines


    INI
    PTP HOME vel=100 % DEFAULT


    PTP HOME vel=100 % DEFAULT


    And if i want to call another sub program


    INI
    PTP HOME vel=100 % DEFAULT


    Prg2 ()
    PTP HOME vel=100 % DEFAULT


    It gives an error message "1425 instruction not allowed".Can anyone say to me,where is my mistake.
    Thanks