KRC2 PA ROBOT WITH E1 SHUNK (ELECTRICAL) GRIPPER

  • Hi! I'm testing stand alone an used Robot. This is a KR 180-2 PA with KRC2 ed05. I've got eoor KR 310 Safety circuit not ready. It can be related to the EXTERNAL Drive? I've power cable that comes directly out on the base of the robot (no connector on robot base side). But there is another connector signed X33 that comes out of the RDC box. I do not know where that connector should go on the KRC2...

  • X30 is the power cable (motors). it connects to X20 of the controller (X20-X30)


    X31 is data cable and connects to X21 on the controller (X21-X31)


    X32 is interface for EMT - it is only used when commissioning or servicing robot.


    X33 is fast measure interface (optional, it is just couple of fast inputs if using precise search). this is nice ti have but here just forget about it.


    you only need:

    a) motors power cable (X20-X30)

    b) data cable to RDC (X21-X31)

    c) teach pendant (X19)

    d) Safety wired (or bypassed via jumper plug)

    e) power to controller (X1 or direct connection)


    If my memory serves, message KSS00310 is displayed when safety circuit is not ok (no mode shown). so you need to look at the safety interface wiring. This is part that user need to adapt or modify. On most controller that is X11 (although some other variants exist). To quickly identify if the robot system itself is ok, one often uses X11 jumper plug. Pinout was discussed many times and it is shown in documentation and also found in download section of the forum.

    1) read pinned topic: READ FIRST...

    2) if you have an issue with robot, post question in the correct forum section... do NOT contact me directly

    3) read 1 and 2

  • The fact is, I'm using the blind connector X11 that I usually use to move the old KRC2 robots, and it has always worked. I'll try to check the pinout again.


    I forgot to mention another thing. Once the controller is started, I'm reminded that the robot needs calibration and that the robot data is incorrect. I enter the correct robot data, and a message about inconsistency between RDC and HARD DISK data appears. I don't remember which option should be chosen on that system. I selected HARD DISK. Is it possible that there is an incorrect security configuration...

  • when there is inconsistency between RCD and HDD one need to check carefully what to do next. normally one should not overwrite RDC unless there is clearly something wrong with it.

    but that is not a safe robot (i see standard RDC box, safe robots have bigger one). so even if you load wrong data to RDC, that should not cause this.

    1) read pinned topic: READ FIRST...

    2) if you have an issue with robot, post question in the correct forum section... do NOT contact me directly

    3) read 1 and 2

Advertising from our partners