Robot fanuc can not search and load syatem files in FRS

  • Hi everybody please help me,

    I just try to restore image backup fanuc robot R-30iB.

    When read the file backup all is done the enter to display menu.

    But when i am type 1 to enter configurating menu, the screen show "initialize flash DONE" and "search and load system files in FRS". But the process is like not run (freeze) after 1 hour.

    Whats wrong with this? Is the backup is corrupt

    What must I do?

    Thanks

  • Place your Ad here!
  • Which port are you using to restore the image? It seems the PCMCIA port is the most reliable. Followed by the cabinet usb port.


    My method of checking if an image is corrupted is to merge the FROM*.img (Not the SRAM*.img) files into a single binary blob, and then opening the combined image in OSFMount.


    To combine the image files, I use the following command in the folder your image is in from command prompt: "copy FROM*.IMG/B COMBO.IMG/B". This will create a combo.img file that OSFMount can open. This isn't really an issue with your version of controller, but if you have more than 99 FROM files, windows will not merge the FROMS in order. You will have to rename your FROM01-FROM99 to FROM001-FROM099 so that the 100+ image files are appended in the correct position.


    If you see weird folder/file names in the mounted image, your image is corrupt.

    Check out the Fanuc position converter I wrote here! Now open source!

    Check out my example Fanuc Ethernet/IP Explicit Messaging program here!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new account
Sign in
Already have an account? Sign in here.
Sign in Now

Advertising from our partners