KRC_HMI.exe Crash Without alarms.

  • GoodMorning.

    I don't know where to post it ,so i will post it here for now. This post want to be an info thread, not a request for help (for once).

    In these days i'm using a KR 70 R2100 (KRC4) with firmware v 8.6.6.

    I found an issue when i DO NOT close (;ENDFOLD) a FOLD in a routine or if i have a ;ENDFOLD without opening a ;FOLD. In my case the KUKA_HMI.EXE crashs without alarms when, during a T1 mode execution of the program i try to change from continuos movement in step by step. It happens also if you have some ;ENDFOLD without an opening ;FOLD.

    I'm not sure about the information yet ,but if i close the folds in the routine it doesn't happens.

    Obviously it was my mistake not to have closed the fold.

    If it happens to you too, try to check your folds. I hope this will help if it is needed.

    Have a good day.


    Example Not works:


    GLOBAL DEF Routine()

    ;FOLD ---------- CODE----------

    CODE

    END




    Example works:


    GLOBAL DEF Routine()

    ;FOLD ---------- CODE----------

    CODE

    ;ENDFOLD

    END

  • Place your Ad here!
  • don't know about KSS8.6 but on previous version program execution was fine even if there was mismatch of FOLD/ENDFOLD but....editing inline form instructions may not work until issue is fixed.

    1) read pinned topic: READ FIRST...

    2) if you have an issue with robot, post question in the correct forum section... do NOT contact me directly

    3) read 1 and 2

  • I honestly never tryed on older version. I tryed today again to be sure and the only message that come up is this one "Change of program run mode not yet active". I red the manual and i think that it's not related. I put a video. This is what happens to me. The pointer doen't even move to the ptp movement because i suppose it doesn't know how to manage it or it's just like the fold is considered closed?

    WhatsApp Video 2021-07-27 at 10.06.55.mp4

  • Is Realtime still running and only HMI crashed? Robot keeps on moving? There a logs than can be interpreted by KUKA whats happening (caller Stack, exception logs, ... .


    Take a KRCDiag immediately after HMI is restarted and send it to KUKA.


    Fubini

  • The KRC.exe looks like is still running and the robot doen't move after the HMI crash, even if i keep pushing the advance button.

    In the end this is not a problem for my application if i close all the FOLD, but i think i will ask to the support. Just to know why it can happens.

    Thx for the replies.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new account
Sign in
Already have an account? Sign in here.
Sign in Now

Advertising from our partners