intimpinare

  • ce tip de roboti folositi? 14

    1. motoman (4) 29%
    2. kuka (7) 50%
    3. fanuc (2) 14%
    4. abb (0) 0%
    5. adept (0) 0%
    6. panasonic (0) 0%
    7. alti (1) 7%
    8. nu am in utilizare (0) 0%

    pentru toti utilizatorii de roboti din romania.
    astept sa va logati.
    sper sa fie un instrument util de discutie si de impartasire experienta
    radu zaporojan

  • Va salut. Sunt roman care traieste in SUA.
    Am lucrat cu roboti Fanuc, ABB si Kuka intre 2004-2009 in simulare folosind Delmia D5 (Igrip/Uspot).
    Din pacate acest program nu se va mai folosi incepand cu acest an :bravo: aici in state, asa ca incerc sa invat Robcad (eM-Workplace).
    Momentan sunt fara serviciu. Nu am programat niciodata roboti pe liniile de ansamblare si nici nu stiu sa fac asta.
    Toata activitatea mea s-a rezumat la simulare pe computer si doar uneori deplasari in teren daca ceva nu mergea bine la instalarea robotilor sau programare.

  • La multi ani si sucese in 2010!
    Felicitari pentru curaj.
    Sunteti primul romin care a avut curajul sa raspunda pe acest forum.
    Imi pare rau de situatia in care sunte-ti dar sunt comvins ca o veti remedia.
    Si aici in Romania este foarte greu cu economia si partea cea mai urita este ca statul chiar nu ofera nici un suport si asta nu tine de basescu ci doar de parlament si camera.... si asta este inca sub ,,b....l" de geaona:)
    Daca putem si sunteti dispus sa faceti schimb de informatii in sectorul robotica cu noi va stam la dispozitie cu multa placere.
    Noi suntem reprezentati pentru Romania a producatorului Motoman, dar avem contacte si cu ABB si Fanuc si Kuka... in rest nu prea sunt prezenti pe piata.
    Ce mai este prezent este Cloos gerrmania.
    In rest mai modest.
    Ne auzim pe calea netului.
    Radu Zaporojan
    www.sam-robotics.ro
    office@sam-robotics.ro

  • Multumesc domnul Zaporojan. Cu politica sunt la curent ca am ceva canale TV romanesti acasa. Cu robotica din Romania mai putin insa.
    Ce va pot spune e ca am venit aici in SUA in 1995, dupa 13 ani lucrati in silvicultura si fara sa am habar de mecanica sau robotica.
    A trebuit sa merg la scoala si sa ma specializez in ceva ce se cauta aici in Detroit. Asa am ajuns sa lucrez in industria auto.
    Sper cat de curand sa reintru in activitate. Multa sanatate si spor la munca tuturor utilizatorilor acestui forum.

    Edited once, last by ibug6469 ().

  • Buna
    m-am bucurat sa gasesc cateva mesaje in romana. Am un Kuka KR 150, il folosesc la paletizare. Am facut cursul basic si am inceput sa "buchisesc" robotul. Deja acest forum m-a ajutat. Nu erau incarcate bateriile si am pierdut calibrarea. Am cautat pe acest forum si am gasit Robot mastering, sper sa mearga maine.

  • Din Cluj. Am calibrat ieri robotul(ochiometric) si am facut primul program, cu gripper, aer legat, iesiri setate, tot. Programelul merge brici. M-am blocat la LOOP, ENDLOOP. Acasa, am studiat cartoiul si am gasit, trebuie sa intru pe expert din navigator, maine dau bice la creier pe invatat programarea mai departe. La 1 martie trebuie sa intre pe lucru, cam 40 de tone/zi, e mizilic la asa Hercules, asta e.

  • sper ca saptamina asta spre sfirsit sa ajung in Cluj, sau cealalta. am un robot si in cluj si trebuie sa il pun in functie in martie:) dar avem la zalau o celula de sudare. Pacat ca nu ne-am cunoscut mai repede, ca ati fi mers pe Motoman... si Kuka sunt buni nimic de spus, Motoman are cevain plus... e f facil de programat, si f fiabil.
    Daca aveti intrebari sau neclaritati si pot sa va ajut, cu multa placere.

  • Păi, mâine e vineri, ajungeți? Vă aștept pe la noi. Am rezolvat cu LOOP, am pus si ”cont” pt miscare continua, deja merge cum vreau eu. Poate nu vreau destul, stiu eu? Va astept.

  • Salutare
    ROBOTSISTEM firma cu sediul la Bistrita va ofera o gama diversa de roboti atit noi cit si utilizati impreuna cu soluti complecte de sudura ,paletizare ,vopsire si in curind masinare CNC robotizata.
    Oferta noastra o gasiti pe http://www.eurobots.net
    firma ROBOTSISTEM find reprentant unic al IME Bilbao pentru Romania.
    Pentru detali si consultanta nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: dpriscornita@yahoo.com sau Mobil:0745525312


    Salutare domnule Radu va astept pe la Bistrita .
    Daniel

  • Buna ziua dumnule Dan Lupsa


    Ma bucur ca sunteti multumit de robotul cumparat de la noi .
    Astept vesti dupa intrarea in productie.
    Pentru suport tehnic nu ezitati sa ne contactati.
    :respect:

  • ma bucur sa vad ca pot contribui la legatura intre oameni, dar forumul nu este pentru a substitui telefonul. mesaje de acest gen va rog sa le transmiteti prin alte mijloace.
    Cu stima

  • Buna ziua,
    Ma numesc Anton Adrian.Sunt electrician si tamplar in PAL.Am dat din intamplare peste acest forum si am ramas surprins de cat de departe a ajuns robotica. Am vazut masini CNC la lucru la depozitul de unde cumpar PAL-ul pentru mobila.Masina facea niste frezari intr-o piesa destul de mare.Pot sa spun ca am ramas uimit de piesa finita. :icon_eek:
    Din facultate sunt pasionat de programare si de mic de ,,surubareala" si vad ca masinile CNC le imbina pe ambele.
    As vrea sa fac si eu niste cursuri in domeniu, sa vin in contact cu aceste masini chiar daca probabil n-o sa-mi permit niciodata una pentru firma mea.
    Va invidiez ca lucrati in domeniul asta!
    :respect:

  • Vești noi
    Robotul merge de două luni.
    Într-adevăr e cumpărat de la domnul Daniel de la Bistrița și pot să spun, fără a-i face reclamă că a fost o relație onestă. Am primit ce mi s-a promis.
    A durat o vreme ”optimizarea”, cam două săptămâni, așa-i zic eu acelei perioade când stai și urmărești funcționarea ca să dibuiești eventualele rateuri.
    Azi a văzut cineva linia și a zis că e ca pe Discovery la ”how it's made?”
    Singurele ”probleme” au fost cu Windowsul prin septembrie în ceva zile călduroase, e totuși Windows 95.
    Sănătate!

  • felicitari. nu e important ca e Kuka sau Fanuc sa.. Motoman.. important este ca oameni sa inteleaga ce inseamna evolutia si industrializarea - in psecial robotizarea proceselor de productie - si sa nu se sperie de nou.
    succes si poate la urmatorul incecati si un motoman.

  • Salutare


    Azi am descoperit si eu forumul, am citit careva postari si m-am decis sa sa imi fac si eu simtita prezenta
    Eu lucrez in Germania, la VW pe roboti Fanuc, programare online (lucrez langa roboti, cu teach pendant-ul in mana. In curand o sa incep si progrmarea offline (in Process Simulate).
    Daca aveti nevoie de documentatie sau ceva intrebari legat in special de robotii Fanuc, nu ezitati sa ma contactati.
    Cu stima, Mihai

  • Intru destul de rar pe forum.
    Mai avem un Kuka, un Fanuc si un ABB. In productie avem doi Kuka, unul a implinit deja doi ani si jumatate de lucru din greu.
    (Mihai, am niste mici probleme cu Fanucul, cred ca sunt din setari, daca vrei să-mi dai un semn pe mail: pavajegabbata@yahoo.com sau gmail.com, poate mă poți ajuta)
    Un film interesant pe partea de comunicare (am folosit un ABB, dar nu conteaza, se putea exemplifica si cu o masină de găurit) aici: http://youtu.be/7zevJvnn1KQ
    Dan, Cluj

Advertising from our partners