Advertising

FTP connections to robot stopped working

  • I have been backing up my robots with batch file that uses ftp for a while now without issues. Yesterday I tried to tie that batch file to the windows task scheduler and in the process went a little crazy and did multiple backups in a short time while trying to make it work - not sure if that was the starting point of the issue, but it seems that way. Since then, some, but not all, robots do not respond to Ftp anymore. I can still ping them and even use the webserver.


    Any idea what might be happing? If we wouldn't run production 24/7 I would reboot the controller, but did not have the chance yet.

    • New
    • Helpful

    It is possible to crash the ftp server on the robot without the rest of the robot going down. I've done it a few times. A reboot does fix it.


    Another option may be to restart the service on robot, which is under host comm, then servers in the details tab. I haven't tried this though.

    Check out the Fanuc position converter I wrote here!

  • It is possible to crash the ftp server on the robot without the rest of the robot going down. I've done it a few times. A reboot does fix it.


    Another option may be to restart the service on robot, which is under host comm, then servers in the details tab. I haven't tried this though.

    I tried to restart the ftp server, now the teach pendant is frozen :uglyhammer2:


    At least the robot still runs, I will try restarting later. Thanks for the tip.


    edit: restart helped

    Edited once, last by IRockWell ().

  • This has happened a few times. Restart is the only one that helped then.

    The reason why FTP crashes I have not found. In our system, the "high-level control" is talking a quite bit with the robot over FTP.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new account
Sign in
Already have an account? Sign in here.
Sign in Now