June 18, 2019, 03:15:50 PM
Robotforum | Industrial Robots Community

 KRC4 SmartPad connection lost

normal_post Author Topic:  KRC4 SmartPad connection lost  (Read 4283 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 16, 2014, 11:41:47 AM
Read 4283 times
Offline

bad_boy


Hi,
KRC4 windows network interface IP address changed mistakenly (from 192.168.0.1 to 192.168.1.1). showing some  IP error problem on smartPAD and not appearing HMI on smartPAD. Please help me, I am facing problem and want to get rid from this problem asap. If you already having this kind of problem then please help me.
Thank you

Today at 03:15:50 PM
Reply #1

Advertisement

Guest

June 16, 2014, 01:03:49 PM
Reply #1
Offline

SkyeFire

Global Moderator
You may be able to fix this by connecting a USB keyboard and mouse and a DVI monitor directly to the ports on the motherboard.  You should be able to either boot into Safe mode, or suppress the startup of KSS by holding down the Shift key from the moment the Windows XP splash screen appears.  If you can get into Windows without KSS starting, you should be able to get to the Control Panel and change the IP back.

Failing that, you'll need to restore a full system image using a KSR USB stick.

June 16, 2014, 01:04:27 PM
Reply #2
Offline

Metalikooky


Hmm... Not sure either of these will work, but they're the first two things I would try:

1. Shut down the controller. Hook up a monitor/keyboard/mouse combo to the robot controller PC. Start up. If you can access the HMI (which I don't actually think you will) then change the IP address back there.

2. If that doesn't work, through windows, navigate to C:\KRC\ROBOTER\Config\User\Common\VxWin\knet.config and find the following text in the file:
   
  [HostTable]
     "Windows" = 192.168.0.1 (I'm thinking yours will read 192.168.1.1)

Change the IP address to the correct address. Save the file, shut down the controller and power it back on. I'm hoping that this file is one of the files that gets read on every start-up. If it is, I think you will be good to go. If not, someone else may have to chime in on how to force a "Reload Files" start-up via the configuration files rather than the HMI.

Good luck!

June 16, 2014, 02:55:44 PM
Reply #3
Offline

bad_boy


  may [/b] be able to fix this by connecting a USB keyboard and mouse and a DVI monitor directly to the ports on the motherboard.  You should be able to either boot into Safe mode, or suppress the startup of KSS by holding down the Shift key from the moment the Windows XP splash screen appears.  If you can get into Windows without KSS starting, you should be able to get to the Control Panel and change the IP back.

Failing that, you'll need to restore a full system image using a KSR USB stick.
where can i find DVI monitor port on motherboard ? Please tell me something else, I want to get back the HMI mode.



June 16, 2014, 03:00:55 PM
Reply #4
Offline

I_Robot


If you have an early KRC4 then your motherboard is missing the DVI port and you need to connect a pci-express graphics card.

June 16, 2014, 03:45:48 PM
Reply #5
Offline

bad_boy


you are right. there is no DVI port.
do you know any other solution to solve the problem.

June 17, 2014, 04:04:36 PM
Reply #6
Offline

SkyeFire

Global Moderator
Do you have a KSR stick?

Failing that, you'll need to open the motherboard case and install a Video card.  A generic PCI (PCI-Express?) video card should be sufficient, one that can handle fallback video modes without requiring installation of special drivers.

Today at 03:15:50 PM
Reply #7

Advertisement

Guest

June 17, 2014, 04:33:56 PM
Reply #7
Offline

bad_boy


Thank you all. Its working now....... I fixed it by following your instructions. Feeling happy.

BTW i realized when i turn on the robot the controller response is slow to start than before. can anyone tell me what exactly i have to do ?


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via twitter

xx
KRC4 -> SmartPad connection lost

Started by Torek on KUKA Robot Forum

8 Replies
7219 Views
Last post June 21, 2014, 06:30:07 AM
by bad_boy
xx
Kuka KRC4 SmartPad RDP connection

Started by rsofronici on KUKA Robot Forum

1 Replies
983 Views
Last post March 22, 2018, 01:58:27 PM
by SkyeFire
clip
Help! KUKA KRC4 SmartPAD unable to establish connection to KRC

Started by tsui0620 on KUKA Robot Forum

8 Replies
1189 Views
Last post May 01, 2018, 05:13:05 PM
by tsui0620
xx
Lost connection to controller

Started by AObeid on Universal Robots

2 Replies
673 Views
Last post January 16, 2019, 01:30:32 PM
by matthewd92