April 24, 2019, 10:13:47 PM
Robotforum | Industrial Robots Community

 SRVO-297 Improper input power (PS)G:2 A:1

Author Topic:  SRVO-297 Improper input power (PS)G:2 A:1  (Read 3622 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

September 09, 2015, 06:44:30 PM
Read 3622 times
Offline

slamcity


Hi Guys,
I have this Alarm that pops up when I turn on the robot for the first time, brand new rbt. SRVO-297 Imporper input power (ps) G:1 A:2.
I checked the input power and its 480v like it should be.
Any ideas??













Today at 10:13:47 PM
Reply #1

Advertisement

Guest

September 09, 2015, 07:45:22 PM
Reply #1
Offline

kab3472


check the power jumpers after the disconnect.  Perhaps it was a show robot and someone changed this?!?

February 12, 2019, 01:20:21 AM
Reply #2
Offline

ficom0005


The input power (3-phase) line to the servo amplifier may be short-circuited.

February 15, 2019, 04:36:05 PM
Reply #3
Offline

tacheson


From error code listing:

3.18.10.273 SRVO-297Improperinputpower(PS)(G:%dA:%d)
Cause:Three-phaseinputpowersupplyvoltageislow.
Remedy:1.Checkthevoltageofthethree-phaseinputpower.
2.ReplacethePowerSupply(αiPS).
3.Replacethe6–axisamplifier.
4.ReplacetheE-stopunit.
RefertotheControllerMaintenanceManualformoreinformation.

(Paint)Troubleshoototherfaultsfirstifanyareposted.
Possiblecausesinclude:lowsupplyvoltage,missingsupplyphase,incorrecttransformertapsetting,badtransformer,badestopunit

Maintenance:
SRVO- 297     Improper input power (G: i A: j) (Explanation)   The 6-axis servo amplifier or the power supply(αiPS) has detected the input voltage phase  lack.     
(Action 1) Check the input voltage of the controller whether phase is not lack.   
(Action  2)  Make  sure  that  the  6-axis  servo  amplifier  CRRA12  and  emergency  stop  board  CRRA12  connector  are  connected  tightly.  If  the  power  supply(αiPS)  is  installed,  make sure that the power supply(αiPS) CRRA12 connector is connected tightly.
(Action 3) Measure the secondary voltage between each phase at the main breaker, if phase loss is detected, replace the main breaker. (Action 4) Measure the secondary voltage between  each  phase  at  the  transformer,  if  phase  loss  is detected, replace the transformer. (Action 5) Replace the E-stop unit.
(Action 6) Replace the 6-axis servo amplifier.
(Action 7) Replace the power supply(αiPS).

Did you check each leg of the 480 to verify they are within 5-10% of each other?  If you have one bad leg you can get funky issues.

Tyler
www.acieta.com

February 22, 2019, 07:08:18 PM
Reply #4
Offline

PAINTRobotics


He asked in September 2015.
I hope the robot is working now.  :zwink:

Matthias


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via twitter

clip
How to power MDL645 input module

Started by eaglehead on Fanuc Robot Forum

2 Replies
1428 Views
Last post March 17, 2016, 05:10:53 PM
by eaglehead
xx
Beckhoff EK1101 not responding to power input from X55

Started by ancrof on KUKA Robot Forum

6 Replies
1157 Views
Last post December 07, 2017, 04:34:14 PM
by panic mode
xx
R-J3 SRVO-156 Error on power up - get on one robot and not on another

Started by dpfouts on Fanuc Robot Forum

1 Replies
8108 Views
Last post April 17, 2013, 04:47:53 PM
by RoBoWi
xx
NEED HELP. I got SRVO 232 NTED input when I hold the deadman switch.

Started by chandu_kl on Fanuc Robot Forum

5 Replies
2799 Views
Last post August 30, 2017, 11:36:44 AM
by Iowan