May 26, 2019, 09:27:46 AM
Robotforum | Industrial Robots Community

 Operating a Weld gun without a Robot

normal_post Author Topic:  Operating a Weld gun without a Robot  (Read 185 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

May 17, 2019, 04:22:39 PM
Read 185 times
Offline

TT_EiM


How would I setup my Fanuc Controller (J-30iB with StopTool) to operate a weld gun without a robot.  In the Controlled Start maintenance screen it shows there is a M-10ia/10M in group 1 and it will not let me clear that out.  Am I in the right place?

Thanks,

Today at 09:27:46 AM
Reply #1

Advertisement

Guest

May 17, 2019, 07:42:37 PM
Reply #1
Offline

Nation

Global Moderator
I am not sure this would work, but could you just disable group motion (under the test menu) and then run the torch? It is a bit out of my wheel house, as I don't work on welders that often.
Check out the position converter I wrote here!

May 17, 2019, 08:28:03 PM
Reply #2
Offline

TT_EiM


Disabling the group in the test menu didn't fix the problem.  I am still faulted out with SRVO-075 pulse not established on Grp 1 axis 1.  I think the controller is expecting a robot to at least be plugged in.  I literally have the J-30iB controller without a robot at all.  There has to be a way to just disable group 1 at a lower level.
Thank for the help.

May 18, 2019, 07:16:08 AM
Reply #3
Offline

oakleyas


Weather you use the robot or not, it still needs to be connected.


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via twitter