May 26, 2019, 09:20:06 AM
Robotforum | Industrial Robots Community

 Loading system software problem FANUC R-J3 Robot M-6i

normal_post Author Topic:  Loading system software problem FANUC R-J3 Robot M-6i  (Read 286 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

May 14, 2019, 04:01:23 PM
Read 286 times
Offline

pesho788


Hi, I have no experience with a FANUC robots. I have a problem with a robot FANUC with the R-J3 system. The system loads up somewhere and stops at  "starting system software.Please wait". I tried a cold restart and nothing happened. I have no backup. Can anyone help me with information where is the problem , or give me a backup?
Sorry for my bad English.
Thanks!

Today at 09:20:06 AM
Reply #1

Advertisement

Guest

May 14, 2019, 08:22:13 PM
Reply #1
Offline

Sevastopol1


Looks like your SRAM memory was lost/corrupted.

Without an image backup you've got some real trouble.

If you have the original software media you could get the robot running, but any user programs are gone.

May 15, 2019, 04:38:20 PM
Reply #2
Offline

pesho788


I have no backup or original software. The robot has bought with this problem.  Where can I find a backup for FANUC R-J3  Robot M-6i ?

May 15, 2019, 05:55:03 PM
Reply #3
Offline

Racermike123


Try a controlled start.
Is this a "down" production robot or is it something new you are trying to get running

May 15, 2019, 06:17:06 PM
Reply #4
Offline

pesho788


Can you tell me more about this controlled start. Robot is old, bought at auction

May 15, 2019, 07:38:24 PM
Reply #5
Offline

Racermike123


OK turn off the controller, press and hold the PREV and NEXT buttons on the teach pendant while turning on the controller. Hold the PREV and NEXT buttons down until the robot "boots up". Select "controlled start" from the menu.
If it boots up, you will need to "cold start" it by pressing function and then "cold start".
 

May 19, 2019, 06:01:34 PM
Reply #6
Offline

pesho788


Thanks for the reply. I tried it, it did not happen. The problem remains. Where can I find a backup? I asked FANUC officials and there was no answer. Please help! :help:

Today at 09:20:06 AM
Reply #7

Advertisement

Guest

May 20, 2019, 01:02:02 PM
Reply #7
Offline

Racermike123


The only places you can "get a backup" are from the original owner or the original programmer integrator.
You will have to get it "fixed" and/or reload the software. For now you can try an INIT Start.
Turn off the controller, press and hold the F1 and F5 buttons on the teach pendant while turning on the controller. Hold the F1 and F5 buttons down until the robot "boots up". Select "INIT start" from the menu.
                                                                                    ****WARNING****
An INIT Start will wipe out everything that was programmed in this robot. It will be in an "as delivered" state from Fanuc.
All programs, I/O settings, and configuration will be  lost and unretrievable.
« Last Edit: May 22, 2019, 10:24:41 PM by Racermike123 »


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via twitter

xx
RJ2 system software for s-420 iw robot

Started by EE Robots on Fanuc Robot Forum

3 Replies
1991 Views
Last post March 07, 2016, 03:52:11 PM
by byrol
xx
Looking for a version of S4 Robot Studio software to run on an XP system

Started by robcren on ABB Robot Forum

2 Replies
2377 Views
Last post May 21, 2015, 01:32:24 PM
by robcren
sad
fanuc robot Rj3ib - Program version too new / error loading .TP progs.

Started by kotam on Fanuc Robot Forum

0 Replies
516 Views
Last post September 21, 2018, 02:52:13 AM
by kotam
xx
Automatic loading of system modules

Started by Plc_User on ABB Robot Forum

2 Replies
2569 Views
Last post June 17, 2014, 02:39:01 PM
by MarcusVinicius