January 18, 2019, 03:41:41 AM
Robotforum | Industrial Robots Community

 Setup I/O Link


Author Topic:  Setup I/O Link  (Read 153 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

January 14, 2019, 12:58:55 PM
Read 153 times
Offline

dofrey


Hi

I got an I/O Link between two robots already hooked up but I need to somehow set up the connection. On both robots I can see that there is a Type A connection when I go to [I/O] and then to [I/O Link] (see attachment). There I can not make any settings.

I see that it is on Rack 1 and in Slot 0.

So I guessed by myself that I just needed to assign now the Digital Outputs to the right Rack and Slot and it should work, but unfortunately it is not. I got a list with all rack assignments (also see attachment). There I see The Model A I/O Link should be assigned to Rack 0 and not 1 like mine. But I can not find a menu or a manual in how to change this.

I also tried to just assign the DO to the Rack 1 and Slot 0. Also this without any success.

Can anyone give me a hint how i make the settings?

Thanks!

Linkback: https://www.robot-forum.com/robotforum/index.php?topic=30314.0
  • Like    Thanks

Today at 03:41:41 AM
Reply #1

Advertisement

Guest

January 14, 2019, 03:05:21 PM
Reply #1
Offline

Iprogram


I have never set up an IO link between two robots. I have only setup Ethernet communication between two robots. I thought that IO link was only for Model A or B IO. What types of Communication do you have available?
  • Like    Thanks

January 14, 2019, 03:32:00 PM
Reply #2
Offline

dofrey


The robots are connected as slaves to the PLC with Profibus. But I do not have access to the PLC and so i guess I can not send data trough this communication method.
I recently connected all the robots with Ethernet to access them remotely. So the connection over Ethernet would be there, but the Ethernet//IP communication is not installed on the robots. So I can not use this either.

Do you use I/O Link to connect to the PLC or what is the normal useage of I/O Link? What exactly is Model A and Model B I/O?

I'm new to this field, sorry for so many basic questions.
  • Like    Thanks


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via twitter

xx
I/O Link Setup

Started by dofrey on Fanuc Robot Forum

0 Replies
181 Views
Last post December 14, 2018, 03:29:35 PM
by dofrey
clip
BALLUFF IO-LINK TROUGHT a MASTER ETHERCAT IO-LINK

Started by IlFincoITA on KUKA Robot Forum

2 Replies
1418 Views
Last post March 09, 2016, 07:32:42 AM
by IlFincoITA
angry
kuka cabinet setup, how to setup virtual external axis

Started by bmy886 on KUKA Robot Forum

6 Replies
3083 Views
Last post May 10, 2017, 05:21:03 AM
by Fubini
xx
Need help for AVC detailed setup (avc shedule and i/o setup)100ic/8 & plasma

Started by aircon345 on Fanuc Robot Forum

0 Replies
379 Views
Last post February 24, 2018, 08:33:06 AM
by aircon345