March 21, 2019, 04:23:08 PM
Robotforum | Industrial Robots Community

 LOWER THE MAIN SPEED AT STARTUP

Author Topic:  LOWER THE MAIN SPEED AT STARTUP  (Read 1436 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

April 12, 2018, 05:51:25 AM
Read 1436 times
Offline

IlFincoITA


Hi! There is a way lo lower the main speed on startup? I've noticed that after a complete restart (not cold but usual) the main velocity is always 100%...

Today at 04:23:08 PM
Reply #1

Advertisement

Guest

April 17, 2018, 02:12:52 PM
Reply #1
Offline

Vladarius


Hello
You can setup startup program with override command for example to 80 percent
$ARM_OVR:80

April 19, 2018, 07:25:21 PM
Reply #2
Offline

Hahonine


If you are concerned with the speed% displayed on the pendant, use $GEN_OVR := 50 (for 50%) instead of ARM_OVR. ARM_OVR will modify the program speed, but will not display at the top of the pendant.

April 20, 2018, 11:56:30 AM
Reply #3
Offline

Vladarius


But for example with welding if you use smartarc application... with genovr 50% welder wont start with armovr yes.

April 20, 2018, 01:40:57 PM
Reply #4
Offline

IlFincoITA


Hi! And what happen if the control is shooting of due a power failure. As soon as the power is back again the controller is automatically rebooted? Without the sturtup procedure? That is the thing that worry me most...

April 23, 2018, 05:52:57 AM
Reply #5
Offline

Vladarius


what you setup in startup (Setup/System/startup) it allways runs first, even if you perform cold reset. you can put there NOHOLD program witch slow down speed of robot.

May 19, 2018, 07:13:27 AM
Reply #6
Offline

sandrot



If you had a blackout or turned off or you changed mode during motion robot might be slightly off trajectory and it will tell you first MOVE is performed slow speed due to recovery.

If you want systematically slow down auto you need to temporarily change $GEN_OVR based on powerfail or other event and check value of $CYCLE.


Sent from my iPhone using Tapatalk
An email to service.robotics@comau.com will also help.

Today at 04:23:08 PM
Reply #7

Advertisement

Guest

May 29, 2018, 07:53:54 AM
Reply #7
Offline

Vladarius


When you try command $GEN_OVR := 50 it makes error

System var GEN_OVR only has READ access.

June 06, 2018, 12:23:32 AM
Reply #8
Offline

sandrot


Try changing $PROG_SPD_OVR then.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via twitter

xx
Can't change speed lower then 100 percent

Started by enigma867 on Fanuc Robot Forum

3 Replies
1786 Views
Last post July 07, 2016, 06:45:00 PM
by ESIELI
xx
Startup - main program in R-30iA

Started by Plc_User on Fanuc Robot Forum

1 Replies
1779 Views
Last post September 12, 2014, 03:42:08 PM
by Isco_rbt
xx
RJ2 mate startup speed

Started by CRumble on Fanuc Robot Forum

1 Replies
1740 Views
Last post January 06, 2014, 09:27:38 PM
by Racermike123
xx
Upper arm, lower arm

Started by Brabus on Yaskawa Motoman Robot Forum

1 Replies
1342 Views
Last post June 06, 2015, 11:41:08 AM
by Robodoc