April 25, 2019, 04:36:54 PM
Robotforum | Industrial Robots Community

 Trouble communicating between A-B PLC, and robot with safemove

Author Topic:  Trouble communicating between A-B PLC, and robot with safemove  (Read 262 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 01, 2019, 06:03:36 PM
Read 262 times
Offline

dohlfhauldhagen


Hi all. I am trying to get a 4 robots to talk to a CompactLogix 1769-L33ERMS PLC with CIP safety. I have set up the module in the PLC and also the robots exactly like this document says here:

https://www.robot-forum.com/robotforum/abb-robot-support-forum/safemove2-and-cip-safety/?action=dlattach;attach=16558

I can ping the robots fine. The safety network numbers match between the robot and the PLC module. I made sure the RPIs are all >= 20ms. The error code that I get in the PLC module is: Code 16#0010 mode or state of module does not allow object to perform requested service. I should also note that the standard IO is working between the robot/PLC. Just not the safe IO.

Has anyone run into this before? I have seen other cells set up communication like this successfully, and I have even tried copying over all of the settings from that cell's robots and ethernet module, but it still gives me this error. Any advice or help on this would be greatly appreciated!
« Last Edit: February 01, 2019, 06:19:27 PM by dohlfhauldhagen »

Today at 04:36:54 PM
Reply #1

Advertisement

Guest

February 04, 2019, 09:35:56 PM
Reply #1
Offline

jstolaruk


Hi, I've through this a number of times.  Does the robot have option 997-3?  For example, the current robot I'm commissioning was ordered with Safemove and Ethernet/IP but the person who ordered the robot did not know to order the CIP safety adapter so I couldn't use it with the Guardlogix safety task.


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via twitter

xx
abb robot safemove communication with siemens PLC

Started by nktonline on ABB Robot Forum

1 Replies
795 Views
Last post April 23, 2018, 06:37:38 AM
by hermann
xx
trouble with my robot

Started by liphe on Mitsubishi Robot Forum

1 Replies
764 Views
Last post November 14, 2018, 07:01:55 AM
by SPI2005
xx
Trouble with VR08 robot !!

Started by GWrobotic on Panasonic Robots

0 Replies
929 Views
Last post March 16, 2018, 02:19:29 PM
by GWrobotic
xx
Trouble downloading iRVision from Robot

Started by romanzo on Fanuc Robot Forum

1 Replies
1632 Views
Last post July 05, 2017, 09:57:56 AM
by stare284