March 23, 2019, 09:04:22 AM
Robotforum | Industrial Robots Community

 Create TCP for Camera mounted on the EOAT

Author Topic:  Create TCP for Camera mounted on the EOAT  (Read 192 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

January 05, 2019, 02:54:02 AM
Read 192 times
Offline

backendcode


Hi All,

I am looking for help. I would like to know the better way of creating the camera TCP. So here is the detail information about the problem I witnessed.

I have Dalsa camera mounted at EOAT and I am using that camera as a tool. I go on top of my target location, trigger the camera, find my offsets from the camera TCP to the center of my target, then change my tool to the gripper and move to the target location to drop my part, It works perfectly fine when  my Camera tool is in one orientation but when I have to use different orientation of my camera tool, my target is a couple of mm off which means on that particular orientation my Camera TCP shifts a little bit.

In order to confirm that, when I reoriented my camera TCP around the fixed target, it moves away a little bit from the target which means my TCP is not correct.

Does anyone know the better to calibrate the camera TCP or create the new TCP

When I created my camera TCP, I opened the camera software, and find the center of my camera, turn on the live view with the center of camera, then I moved the center of camera to fixed flat point by keep looking at the software in live view, then I used 3 point method to create the TCP. Does anyone know a better way of creating camera TCP?

thank you, everyone, for reading my post and helping me in advance, TGIF

Thank you,

Today at 09:04:22 AM
Reply #1

Advertisement

Guest


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via twitter

xx
Adding a 2D Camera to the EOAT in Roboguide

Started by targethehl on Fanuc Robot Forum

1 Replies
2057 Views
Last post June 30, 2014, 05:57:50 AM
by Tomas Kabourek
xx
smoothing focus of camera mounted robot

Started by AiSard on KUKA Robot Forum

10 Replies
2387 Views
Last post November 09, 2016, 03:50:09 PM
by SkyeFire
clip
EOAT Collision

Started by Im_not_a_robot on Fanuc Robot Forum

4 Replies
1136 Views
Last post March 12, 2019, 03:53:31 PM
by dha
xx
Using different EOAT's with the same robot

Started by robmx57 on General Discussion of Industrial Robots Only

2 Replies
1837 Views
Last post July 19, 2014, 12:47:42 PM
by robmx57